Välkomna! E-post: info@minessalong.se, Tel: 073-776 44 62

Vad betyder ekologisk?

Ekologisk hudvård är produkter som endast innehåller råvaror som är naturliga dvs. att de kommer från växter.
De innehåller essentiella fettsyror för kroppens celler och andra processer i kroppen. De innehåller även fettlösliga vitaminer för huden.

Råvaror är odlade utan kemiska bekämpning- och besprutningsmedel vilket ger dig renare produkter fria från kemikalier.

Dofterna som används i den ekologiska hudvården kommer ifrån naturens egna dofter, nämligen de eteriska oljorna som är essensen i växterna. Dofterna utvinns från frön, blommor, blad, ved och rötter.
För allergiker innebär detta att de kan få privilegiet att dofta ljuvligt!

Den största skillnaden mellan ”vanlig” hudvård(petroleumbaserad) och ekologisk hudvård är att alla råvaror som används i den ekologiska hudvården är förnyelsebara, d.v.s. råvaror som kan komposteras och återanvändas. Petroleumbaserad hudvård utvinns däremot ur den ändliga resursens råolja.

Vegetabiliska oljor går djupare in i huden än motsvarigheten paraffinoljan (petroleumbaserad hudvård) som istället lägger sig som ett väck ovanpå och täpper till huden.

Den största skillnaden mellan “vanlig” hudvård (petroleumbaserad) och ekologisk hudvård är att alla råvaror som används i den ekologiska hudvården är förnyelsebara, d.v.s. baserad hudvård utvinns däremot ur den ändliga resursen råolja.

Vegetabiliska oljor går djupare in i huden än motsvarigheten paraffinoljan (petroleumbaserad hudvård) som istället lägger sig som ett täcke ovanpå och täpper till huden.