Välkomna! E-post: info@minessalong.se, Tel: 073-776 44 62

Ekologiskt

Är ekologisk hudvård bättre?

Med ekologiska råvaror av hög kvalité får din hud all den näring den behöver för att bidra och bevara en frisk och sund hy.

Genom att använda ekologiska produkter när det gäller hudvård, textilier och mat kan du konsumera med gott samvete gentemot miljön

Fet/oren hy
För de med fet hy är ekologisk hudvård utmärkt eftersom den innehåller bra fetter. Fettet som huden producerar löses bäst med hjälp av fett. Orsaken bakom den feta hyn är faktiskt en uttorkad hy eftersom när huden har brist på fett producerar den extra mycket för att kompensera och därav den feta pannan och hakan.
Det kan också gå så långt att huden är så uttorkad och oelastisk att den drar ihop sig vilket gör att talgmynningarna blir trängre. Talg som finns i dessa gångar kommer då inte upp till ytan vilket leder till små inflammationer = finnar som ömmar

40+
För dig som är 40+ har din hud börjat tappa sin fukt och gör din hy torrare, inte lika elastiskt som innan och lystern avtar. Genom att använda ansiktsoljor blir huden mer återfuktad vilket gör din hy mer elastisk och rynkorna blir mindre synliga.

Känslig hy (allergiker)
För allergiker och människor med känslig hy samt barn är ekologisk hudvård det absolut bästa alternativet. Det hjälper till att stärka och bygga upp hudens motstånd och du behöver inte oroa dig för några starka, kemiska ingredienser som huden kan reagera på. Det enda man kan tänka på är att ta en olja som doftar mindre (d.v.s. med mindre mängd eterisk olja) så att man i början bygger upp huden för att sedan tillsätta de lite mer aktiva ingredienserna som eteriska oljor faktiskt är.