Välkomna! E-post: info@minessalong.se, Tel: 073-776 44 62

Permanent hårborttagning

För permanent borttagning av hår använder vi oss av IPL, som står för Intensivt Pulserande Ljus. Detta har inneburit en revolution när det gäller hårborttagning. IPL-metoden tar bort håret och innebär varken smärta, tidskrävande behandlingar eller risker för huden. IPL-metoden för hårborttagning är säker, effektiv och smärtfri och överlägsen andra äldre metoder som vaxning, laser, diatermi, vad gäller såväl effektivitet och biverkningar som resultat.
ben

Hur fungerar det?

IPL-metoden bygger som sagt på intensivt pulserande ljus. Det oskadliga, långvågiga röda ljuset absorberas av melaninet i hårsäckarna och omvandlas till värme. Vid 70°C förstörs proteinet i de hårceller och hårsäckar som befinner sig i den tillväxtfasen av växtcykeln. Därmed kan håret bli mindre och mindre efter behandlat område.

Vilka kan behandlas?

De flesta hår- och hudtyper går att behandla, men generellt sett gäller att ju mörkare hår och ljusare hy, desto snabbare och bättre resultat. IPL-metoden har inga begränsningar vad gäller behandlingsområde, utan fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Dock kan det vid kraftig hårväxt, till exempel skäggväxt, krävas fler behandlingar.

Vår IPL kommer från det svenska företaget BeautyLight™ som är specialiserade på professionell klinikutrustning för yrkesmässigt bruk.